ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Budějcká drbna

Z regionu

Budějcká drbna Zdroj: Budějcká drbna |

Necelá sekunda rozhodla o vítězi Rallye Český Krumlov. Triumf uhájil Stříteský před penalizovaným Pechem

18. 5. 2024 | Desetisekundová penalizace kvůli pozdnímu příjezdu do časové kontroly stála vítězství v Rallye Český Krumlov Václava Pecha. Ten na skoro 170 kilometrech jednapadesátého ročníku dojel i navzdory penalizaci druhý za Dominikem Stříteským o pouhých osm desetin sekundy. Třetí místo na jihu Čech vybojoval Jan Kopecký, který až do půlky soutěže vedl. V cíli zaostával za Stříteským o 3,6 sekundy.

Český Krumlov zavedl kartu výhod pro obyvatele, zatím si ji pořídilo 250 lidí

18. 5. 2024 | Kartu Krumlováka, která pouze obyvatelům města přináší slevy na vstupném do městských zařízení jako divadel nebo sportovišť, si zatím pořídilo 250 lidí. Město Český Krumlov ji spustilo 1. května a je zdarma. Úřad denně vyřizuje 15 až 20 žádostí. Benefity poskytují i místní podnikatelé v restauracích a kavárnách, muzeích, galeriích a provozovnách volnočasových aktivit. Město do vzniku karty investovalo půl milionu korun, ročně to bude stát 300 tisíc. ...

Do Motoru přichází slovenský talent Matej Kašlík

18. 5. 2024 | Velmi zajímavou posilu hlásí Banes Motor České Budějovice! Útočnou vozbu jihočeského klubu posílí jedenadvacetiletý slovenský rychlík Matej Kašlík, který přichází ze Zvolena.

Policisté pořádají sbírku pro kolegu. Po skoku do bazénu bojuje o život

18. 5. 2024 | Jeden skok do bazénu a život Martina Trnky, policisty z Veselí nad Lužnicí, se obrátil vzhůru nohama. Dopadl tak nešťastně, že si zlomil obratle a v nemocnici nyní v umělém spánku bojuje o život. Jeho kolegové pro něj uspořádali sbírku na pomoc jeho rodině.

Tábor připravuje kompenzaci pro sportovce kvůli uzavření krytého bazénu

18. 5. 2024 | Tábor připravuje finanční kompenzaci pro sportovce, kteří využívají pro trénink krytý plavecký bazén, jenž bude kvůli rekonstrukci od středy uzavřený. Kluby by od města mohly dohromady získat více než 1,2 milionu korun. Peníze jsou určené na hrazení pronájmu v jiných bazénech a náklady na dopravu na tréninky.

Rallye Český Krumlov slibuje napínavý souboj na sobotu. Stříteský se ujal vedení o necelou sekundu

17. 5. 2024 | Na neskutečně vyrovnaný souboj je zaděláno na Rallye Český Krumlov. Před poslední páteční zkouškou, tedy po více než padesáti ostrých kilometrech, se o první místo dělil Jan Kopecký s Dominikem Stříteským. Jelikož na poslední zkoušce první etapy zajel rychlejší čas druhý jmenovaný, ujal se také těsného vedení po prvním dni. Třetí místo s minimálním odstupem drží Erik Cais. Všechny tři posádky sedlají Škodu Fabia RS Rally2. ...

Hejbni kostrou pro lidi s roztroušenou sklerózou

17. 5. 2024 | Sportovně relaxační ČEZ Areál Vltava v Českých Budějovicích ožije 18. května již čtvrtým ročníkem benefiční akce beach volejbalového turnaje Hejbni kostrou pro lidi s roztroušenou sklerózou, který pořádá nezisková organizace Roska České Budějovice.

Policejní pes odhalil při celních kontrolách 170 tisíc uschovaných cigaret a zábavní pyrotechniku

17. 5. 2024 | Celní úřad pro Jihočeský kraj se při svých květnových kontrolách zaměřil na dodržován podmínek a pravidel pro nakládání s tabákovými výrobky. S odhalením skrytých cigaret a dalšího kontrabandu jim asistoval policejní pes Connor.

Speciální přístup, komplexní služby. Golf House oslaví deset let v Česku

17. 5. 2024 | Ať už se golfu věnujete delší čas, nebo jen přemýšlíte o tom, jak začít, vždy potřebujete kvalitní vybavení i radu od zkušeného odborníka. A právě to nabízí golfová speciálka Golf House. Velká prodejna na Černém Mostě má vše, co golfista pro svou hru potřebuje – od holí, přes oblečení, až po golfový trenažér, který pomůže vybrat hole přímo na míru. Golf House je na trhu deset let a příští víkend bude slavit přímo na prodejně, kam zve všechny golfové nadšence. ...

V Temelíně zavezli do prvního bloku palivo s vyšším počtem souborů. V reaktoru vydrží déle

17. 5. 2024 | Do reaktoru odstaveného prvního bloku umístili energetici 163 palivových souborů. Je mezi nimi 48 čerstvých souborů, dosud jich přitom bylo o šest méně. Od zvýšení počtu si ČEZ slibuje další zvýšení efektivity elektrárny. Přejde tak na osmnáctiměsíční palivovou kampaň a první blok bude v provozu o dva měsíce déle.

Na ME seniorů vybojoval Martin Drábek krásné sedmé místo. Příště bude medaile, říká

17. 5. 2024 | Byly to nervy. Stačilo málo a karatista Martin Drábek (TJ Karate České Budějovice) se mohl pyšnit medailí z ME seniorů v Zadaru (8. - 12. května). V klíčovém zápase ale těsně prohrál s vynikajícím soupeřem z Turecka. Nakonec tak obsadil sedmé místo, které je samo o sobě úspěchem.

Zaměstnanci Kovosvitu stále nedostali mzdy za březen ani duben, první z nich už začali podávat výpovědi

17. 5. 2024 | Zaměstnanci Kovosvitu Mas Machine Tools v Sezimově Ústí na Táborsku stále nedostali mzdy za březen ani duben. Z 220 zaměstnanců jich zatím podalo výpověď pouze 25, kteří si již našli novou práci. Ostatní si vzali čas na rozmyšlenou do konce května a čekají zda nějaké peníze přijdou.

Špatné podloží i hrozba soudním sporem, přes četné komplikace pokračuje stavba Slavie podle plánu

17. 5. 2024 | Problematické výběrové řízení na vybavení kuchyně, náročné a zdlouhavé zemní práce nebo hrozba soudního sporu. Zástupcům budějovické radnice se podařilo překonat zatím všechny komplikace spojené s rekonstrukcí Kulturního domu (KD) Slavie. A přesto, že postup prací není na stavbě zatím moc vidět, vedení města ujišťuje, že vše nyní postupuje dle plánu a rekonstrukci dokončí ve stanoveném termínu.

Posudek ocenil hodnotu zadlužených JHMD v rozsahu od 63,7 do 115,2 milionů korun

17. 5. 2024 | Znalecký posudek ocenil hodnotu společnosti Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD), která je v insolvenci, v rozsahu od 111,9 do 143 milionů korun. Věřitelé by tak případně mohli získat od 63,7 do 115,2 milionu korun, což je už očištěný rozsah částky po dalších výdajích. Firma dluží věřitelům přibližně 350 milion korun. JHMD nejezdí na úzkokolejce od podzimu 2022. Společnost, která od konce ledna připravuje reorganizaci, chce v červnu obnovit provoz. ...

Do podzimních krajských voleb vstoupí nové uskupení Jihočeská veřejnost

17. 5. 2024 | Voleb do Zastupitelstva Jihočeského kraje se na podzim poprvé zúčastní nové politické hnutí Jihočeská veřejnost. Jedná se o liberální uskupení složené zejména ze starostů a místostarostů jihočeských měst a obcí. Vzniká kandidátní listina, bude mít 55 členů.

Zažijte Muzejní noc v Jihočeském muzeu

17. 5. 2024 | Tradiční akci, která se uskuteční v rámci celorepublikového Festivalu Muzejních nocí, můžete navštívit v pátek 24. května 2024 od 17:00 do 22:00 hodin v hlavní budově Jihočeského muzea v Českých Budějovicích (Dukelská 1). Připraven je program pro děti i dospělé a vstup je zdarma.

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na koncert Mustang Bluesride nebo do Žižkárny na trhy

17. 5. 2024 | Víkend se blíží a v Českých Budějovicích se koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Dnes večer si nenechte ujít koncert kapely Mustang Bluesride. Zítra zajděte s dětmi k Malému jezu na pohádkovou cestu a v neděli se s příteli sejděte na farmářských trzích v Žižkárně.

Dynamo remizovalo s oslabeným Zlínem

16. 5. 2024 | České Budějovice ve velmi důležitém utkání zajížděly na půdu Zlína a chtěly se porvat o důležité body, které by hodně napověděly, který tým bude mít blíže k barážovým příčkám. Blíže k tomu měli po 52 minutách Jihočeši, neboť zásluhou Jakoba Tranzisky vedli 1:0. O deset minut se ale trefil na straně Zlína Filip Žák a bylo srovnáno. Budějovice pak v posledních dvaceti minutách hrály proti deseti, vítěznou branku ale vstřelit nedokázaly a oba celky se tak rozešly smírně. ...

Žáci ZŠ a MŠ Kubatova navštívili redakci Drbny

16. 5. 2024 | Redakce Budějcké Drbny přivítala koncem dubna ve své redakci žáky ZŠ a MŠ Kubatova, kteří se podílejí na tvorbě školního časopisu Kubík. Při zhruba tříhodinovém workshopu si poslechli nejen rady, které jim mohou pomoci při tvorbě časopisu, ale také získali informace, jak vypadá běžný den v redakci.

Podpora nemocnice, dětského domova a fotbalistů. Sociální odpovědnost je pro Vertiv důležitou součástí firemní kultury

16. 5. 2024 | Společnost Vertiv letos oslaví 30 let působení na českém trhu. Zabývá se výrobou kritické infrastruktury a obecně vybavení datových center. Důležitou součástí společnosti je ale také zodpovědnost ke svému okolí a jeho podpora. Čemu všemu se Vertiv v rámci sociální odpovědnosti věnuje? Na to jsme se zeptali personální manažerky Hany Olšarové.

Zdroj: Budějcká drbna - budejckadrbna.cz
18:12:46 | 18.05.2024



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mezi nimi 48 čerstvých palivových souborů, dosud jich bývalo o šest méně. Úprava je součástí přechodu na osmnáctiměsíční palivovou kampaň, od které si ...

ČEZ: V Temelíně soutěžili o kuklu a novou svářečku

Zvýšit zájem mladých lidí o svářečské obory. Takový je jeden z motivů unikátní svářečské soutěže pro středoškoláky z celé republiky. V Jaderné elektrá ...

5 tipů na jarní výlety v Českých Budějovicích a okolí

Příroda se probouzí, dny se prodlužují - jaro je zkrátka ideálním časem na prozkoumávání krás jižních Čech. Ať už preferujete turistiku, cyklistiku ne ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Zahájení Olympiády dětí a mládeže bude velkolepé! Medaile jsou inspirované historií kraje

České Budějovice - Měsíc před zahájením olympijských her v Paříži proběhne slavnostní zahajovací ceremoniál Olympiády dětí a mládeže. A stejně jako ve ...



Sobota 18.5.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes