ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Českobudějovický deník - zprávy

Z regionu

Českobudějovický deník - zprávy Zdroj: Českobudějovický deník - zprávy |

První Chlumanský trh nové sezony byl zalitý sluncem

4. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Zahájení nové sezony, letos už čtrnácté, Chlumanského trhu počasí přálo, a tak se nikdo nedivil, že dorazily desítky prodejců a stovky lidí. První květnová sobota byla pro zahájení Chlumanského trhu jako dělaná.

Ulicemi Českých Budějovic se hnal barevný dav, zastavil i dopravu

4. 5. 2024 | V pořadí už 10. ročník zábavného běžeckého závodu Barvám neutečeš odstartoval v Českých Budějovicích v sobotu 4. května 2024.

Budějovice jednají o partnerství s Manchesterem, otevřely klub a ocenily žáky

4. 5. 2024 | V minulých dnech navštívil jihočeskou metropoli velvyslanec Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Matthew Robert Field. Na radnici přijala velvyslance primátorka Dagmar Škodová Parmová. V obřadní síni radnice byli ocenění nejúspěšnější účastníci vědomostní soutěže a seniorům začal sloužit upravený klub.

Arménský velvyslanec uctil památku filantropa a cestovatele Karla Hansy

4. 5. 2024 | Každoročně si Arméni na celém světě připomínají 24. dubna jako Den památky obětí genocidy, kterou rozpoutala v roce 1915 Osmanská říše a při které zahynulo na 1,5 milionu příslušníků arménského národa.

Jsem Trhová Sviňačka, říká o sobě oslavenkyně Jiřina Bohdalová

3. 5. 2024 | Otec oblíbené herečky Jiřiny Bohdalové, která 3. května slaví 93. narozeniny, se narodil na Českokrumlovsku. Slavná „Bohdalka“ měla předky i v Netřebicích nebo u Kamenného Újezdu. Ohlédněte se s námi v článku, který jsme připravili k hereččiným 90. narozeninám.

Od sousedů: Dostal 18 let za vraždu vlastní matky

3. 5. 2024 | Muž (32) doznal u soudu v Salcburku, že 23. listopadu 2023 zastřelil svou matku. Stalo se to v obýváku bytu v Zell am See, který užívali společně.

Nejslavnější dvojice milenců v premiéře Jihočeského divadla

3. 5. 2024 | Balet Julie a Romeo zakončí zimní sezónu Jihočeského divadla. Slavný Shakespearův příběh dostal novou tvář.

V Budějovicích se uzavře Vrbenská i nábřeží Malše, kvůli běhu Barvám neutečeš

3. 5. 2024 | Stavební práce nebo běžecký závod omezí v příštích dnech dopravu v Českých Budějovicích.

Po čtrnáctileté dívce z Budějovic pátrají policisté. Neviděli jste ji?

3. 5. 2024 | Již sedmnáct dnů pátrají po dívce budějovičtí policisté.

Dveře paneláku otevírala dvojice příborovým nožem. Muž je celostátně hledaný

3. 5. 2024 | Ve čtvrtek 3. května v půl třetí ráno spatřil operátor městského kamerového systému muže a ženu, kteří otevírali vstupní dveře jednoho z panelových domů na sídlišti Máj příborovým nožem.

Studenti z Dukelské mohou pozorovat radioaktivní částice přímo ve škole

3. 5. 2024 | Hned několik unikátních učebních pomůcek mají nově k dispozici studenti Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické (SPŠSE) Dukelská v Českých Budějovicích. Jedná se o takzvané mlžné komory, jejichž pomocí se dají pozorovat stopy radioaktivních částic, které se běžně nachází všude kolem nás.

FOTOHÁDANKA: Poznáte město na Budějovicku, kde jsme fotografovali?

3. 5. 2024 | Redakce nabízí po čase oblíbenou fotografickou hádanku. Zároveň představíme trochu i historii hádaného sídla. Jak dnes vidno, snímky jsou z města, které se nachází na březích větší řeky. Vaše tipy na správnou odpověď nám můžete posílat na adresu redakce.ceskobudejovicky@denik.cz. Rozluštění přineseme v dalším pokračování společně s novou hádankou.

Narážel hlavou do futer. Agresivního pacienta museli zpacifikovat strážníci

2. 5. 2024 | V úterý 30. dubna krátce po 16. hodině vyjížděla hlídka městské policie na žádost posádky záchranky o pomoc s agresivním pacientem před vchodem do budějovické nemocnice.

Boršovské kochání. Veteránští krasavci projeli krajinou. Podívejte se

2. 5. 2024 | /OBRAZEM/ 13. ročník spanilé jízdy historických vozidel Boršovské kochání se konal na 1. máje.

Ztraceni v labyrintech mezi rajskými zvířaty. Semenec slavil narozeniny

2. 5. 2024 | /VIDEO/ Velkolepou oslavu 30. výročí vzniku uspořádalo přírodovědné muzeum Semenec v Týně nad Vltavou. Na prvomájovou slavnost Koncert pro stromy dorazily stovky lidí. Největší prezentovanou novinkou se stalo kruhové keřové bludiště, ale hrálo se i divadlo a areálem zněla i živá hudba.

Divná znaménka na kůži? Ukažte je raději odborníkům, než bude pozdě

2. 5. 2024 | Nové znaménko na kůži nebo staré, které změnilo tvar, barvu či dokonce krvácí nebo mokvá. To všechno může znamenat vážný zdravotní problém. Podle lékařů by pigmentové změny nikoho neměly nechat v klidu, může z nich vzniknout jeden z nejagresivnějších nádorů – melanom, u něhož velikost již několika milimetrů znamená pokročilé stadium nemoci a menší naději na vyléčení.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

2. 5. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

V Budějovicích zúžili výpadovku na Písek. Protihluková zeď už roste

2. 5. 2024 | Až čtyři metry vysoké sloupy už stavbaři postavili na okraji Českých Budějovic podél výpadovky na Písek. Stanou se oporou pro nové protihlukové stěny. Silnice je kvůli stavbě zúžena o jeden pruh.

Budějovický Sokolák se hemžil čarodějnicemi. Kostýmy oblékli děti i dospělí

1. 5. 2024 | /VIDEO/ České Budějovice zažily velký slet čarodějnic. Úterní večer na Sokolském ostrově patřil reji malých i velkých v originálních čarodějnických kostýmech. Na zelené ploše u plaveckého stadionu vyrostlo pódium, kde se odehrával hlavní program pro celou rodinu. Na několika stanovištích pak malí čarodějové a čarodějnice plnili nejrůznější úkoly.

Hlubocká zoo slaví 85 let. Podívejte se, jak v ní šel čas se zvířaty i lidmi

1. 5. 2024 | Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou patří mezi nejstarší zoologické zahrady v zemi. Pro veřejnost byla otevřena před 85 lety: 1. května 1939. Když ji její zakladatel a tehdejší majitel zdejšího panství kníže Adolf Schwarzenberg otevíral pro veřejnost, stála na pouhém půl hektaru a desítky let si pak držela primát nejmenší české zoo.



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Opilý řidič naboural šest zaparkovaných vozidel a na čerpací stanici rozlil benzín

Prachatice - Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelý 38letý ciz ...

Výstava Keltové na jihu Boiohaema se představí v Jihočeském muzeu

Nová výstava Jihočeského muzea Keltové na jihu Boiohaema představí od 8. května 2024 návštěvníkům archeologické doklady Keltů v jižních Čechách, tj. v ...

Cizinec při dopravní kontrole předložil padělaný řidičský průkaz

České Budějovice - Policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice v úterý 23. dubna 2024 dopoledne zastavili při běžné dopravní kontrole na čes ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...



Neděle 5.5.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes