ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Sportovní zprávy z regionu » Českobudějovický deník - sport

Sportovní zprávy z regionu

Českobudějovický deník - sport Zdroj: Českobudějovický deník - sport |

Parádní tečka za zajímavou sezonou. Kdo nahradí trenéra Kowala?

29. 4. 2024 | Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice zakončil sezonu triumfem, přestože cesta za zlatem nebyla snadná. Klíčové změny v sestavě a strategické rozhodnutí trenéra Kowala přinesly ovoce v podobě titulu, který přišel po sérii výzev a nečekaných obratů. V článku se dočtete, jaký byl příběh sezony, která zdůraznila důležitost taktické flexibility a individuálního růstu hráčů.

Masaryk gratuloval Američanům, MS v roce 1933 bylo (skoro) jen pro vyvolené

29. 4. 2024 | Rok 1933 znamenal výrazný přelom pro celý tuzemský hokej. Poprvé se totiž konalo mistrovství světa na českém území. V pořadí sedmý turnaj světových šampionátů hostil posléze proslulý stadion na pražské Štvanici a Čechoslováci, kterým tleskal i herec Vlasta Burian, tehdy uzmuli bronzové medaile. Titul vybojovali Američané, jejichž ohlasy živě zachytil známý rozhlasový komentátor Josef Laufer. To a mnohem více se dozvíte v prvním dílu tematického seriálu Deníku, který mapuje hokejové šampionáty na ...

Prachatičtí judisté brali na prvním prvoligovém turnaji družstev čtvrté místo

29. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Judisté o víkendu odstartovali další sezonu ligových soutěží družstev. V prachatické sportovní hale se konal jeden z turnajů první ligy mužů.

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

29. 4. 2024 | Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. Vedoucí Hluboká vyhrála v Semicích jednoznačně 6:0, překvapením kola je výhra Týna doma nad Třeboní 5:2.

FOTOGALERIE: Fotbalisté Dynama doma proti Slovácku kýžené tři body neuhráli

29. 4. 2024 | Tolik potřebné tři body fotbalisté Dynama České Budějovice v posledním utkání základní části FORTUNA:LIGY neuhráli, se Slováckem nakonec jen remízovali a do skupiny o záchranu vstupují z posledního šestnáctého místa.

Ohlasy z fotbalového víkendu na jihu Čech - ČFL a divize

29. 4. 2024 | Republikové fotbalové soutěže pokračovaly o víkendu dalším kolem. V České lize vyhrálo v jihočeském derby béčko Táborska nad Pískem 4:2, béčko Dynama po po pěti kolech nebodovalo. V divizi vyhrála pouze Soběslav, ostatní jihočeské kluby vyšly naprázdno.  

Začal Český pohár plavců: Jan Zástava v elitě

29. 4. 2024 | Velká cena Ostravy byla prvním podnikem letošního Českého poháru v plavání. S elitou se z Jihočechů nejúspěšněji měřil Jan Zástava (21) z Písku.

Sourozenci Rožboudovi jsou úspěšní na mezinárodní scéně. Medaile do Třeboně

29. 4. 2024 | Rodina Rožboudových slaví úspěchy v bojových sportech. Jakub získal na národním poháru v kickboxu cenné umístění a nyní čeká na pozvánku na MS juniorů. Veronika si z ME v taekwondo odváží medaile a připravuje se na další výzvy.

OBRAZEM: Od kopaček se jiskřilo. Buk obral neplachovského lídra

28. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Fotbalisté Buku remizovali v 20. kole I. B třídy s vedoucím Neplachovem 1:1 a postarali se o to, že ambicióznímu týmu z Českobudějovicka se náskok na čele skupiny D ztenčil na dotírající Novou Bystřici na pouhé dva body.

K veledůležité výhře Dynamu chybělo sedm minut

28. 4. 2024 | Základní část I. ligy fotbalisté Dynama v neděli zakončili remízou 2:2 se Slováckem a do nadstavby o záchranu půjdou z poslední příčky. Navíc s dalšíma dvěma ohroženými týmy Karvinou a Zlínem budou hrát na jejich hřištích.

Jihočeský kraj hostil mistrovství České republiky v aquatlonu, máme video

28. 4. 2024 | V Českých Budějovicích se rozdávaly medaile a bojovalo se o tituly v aquatlonu. Závodníci se utkali v plavání a běhu, přičemž každý bod mohl rozhodnout o celkovém vítězi. 

Házenkářky Písku podlehly Mostu a v odvetě musí mazat tříbrankové manko

28. 4. 2024 | Písecké házenkářky v úvodním utkání národního semifinále play off MOL ligy prohrály doma s Mostem 25:28 a za týden se budou pokoušet tříbrankové manko smazat na hřišti soupeřek.

Hradečtí fotbalisté v Mariánských Lázních nezvládli druhý poločas

28. 4. 2024 | Jindřichohradečtí fotbalisté v 24. kole divize prohráli v Mariánských Lázních 2:5, když se jim vůbec nepovedl druhý poločas. Jihočeši po úvodním dějství vedli, ale po obrátce to vypadalo, že si do lázeňského města přijeli spíše užívat procedury a inkasovali celkem čtyřikrát.

Podívejte se na video. Hrdinové jsou chodci i pořadatelé

28. 4. 2024 | Desátý ročník oblíbeného pochodu Trhosvinenská 50 přilákal stovky nadšenců do Buškova hamru. Záznam z cíle a pocity účastníků v našem videoreportu.

Táborsko rozjásal svou desátou trefou v sezoně kanonýr Bojan Dordić

28. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Sobotní duel Fortuna národní ligy mezi Táborskem a Líšní vložil do svého průběhu několik minipříběhů, na jejichž konci stálo těsné, leč nesmírně cenné vítězství Jihočechů.

Prohráli jsme si zápas sami, zlobil se krumlovský trenér Zdeněk Šváb

28. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Další důležitý divizní duel se soupeřem, který také bojuje o záchranu, čekal na hráče Slavoje Český Krumlov. Přivítali na svém hřišti béčko Domažlic, které si však odvezlo všechny tři body.

Dostáváme stále laciné góly a sami je nedáme, smutnil katovický trenér Vašica

27. 4. 2024 | /FOTOALERIE, VIDEO/ V dalším kole fotbalové divize zavítal do Katovic lídr tabulky Petřín Plzeň. domácí s ním sehráli solidní první půli, ale ve druhé již nestačili. Body se stěhovaly z Dudák arény pryč.

Dynamo doma se Slováckem, Táborsko s Líšní

27. 4. 2024 | Fotbalisté Dynama se v neděli od 15 hod. na Střeleckém ostrově v posledním kole základní části I. ligy střetnou v důležitém utkání se Slováckem.

Písecké házenkářky vyzvou Most. Chceme se porvat o finále, říká koučka

26. 4. 2024 | Rozhodující fázi sezony mají před sebou písecké házenkářky. Ty se z MOL ligy probojovaly do národního play off, v němž se čtveřice nejlepších českých týmů utká o titul mistryň republiky a další medaile. Jihočešky čeká v semifinále Baník Most, což je nejúspěšnější celek poslední dekády, který v uplynulém ročníku skončil druhý. První zápas se hraje už zítra v obloukové hale u Otavy (15 hodin).

Končí kapitán i nejproduktivnější hráč. Tábor opouští 11 hokejistů

26. 4. 2024 | Táborští hokejisté už jen z povzdálí sledují, zda si účast v Chance lize vybojuje Chomutov nebo Havířov. Právě klub ze Slezska jim po velmi dramatické sérii vystavil v semifinále II. ligy stopku 3:4 na zápasy. Hokejisté z jihočeského klubu jsou nyní na odpočinku, ale vedení má plné ruce práce s tím, aby se co nejlépe připravilo na nadcházející ročník a složilo odpovídající kádr, který by se ucházel o nejvyšší pozice a postup do I. ligy. A změny budou velké! ...



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

Výstava Keltové na jihu Boiohaema se představí v Jihočeském muzeu

Nová výstava Jihočeského muzea Keltové na jihu Boiohaema představí od 8. května 2024 návštěvníkům archeologické doklady Keltů v jižních Čechách, tj. vybrané archeologické nálezy z doby halštatské a ...

Cizinec při dopravní kontrole předložil padělaný řidičský průkaz

České Budějovice - Policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice v úterý 23. dubna 2024 dopoledne zastavili při běžné dopravní kontrole na čes ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Muž našel v lesním porostu dělostřelecké granáty

Táborsko - Bechyňští policisté vyjeli 23. dubna 2024 v dopoledních hodinách k případu nalezené munice do katastru obce Chrášťany. Sedmapadesátiletý mu ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...



Pondělí 29.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes