ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Budějcká drbna

Z regionu

Budějcká drbna Zdroj: Budějcká drbna |

PECiVÁL U Perly. Tady rozhodně najdete kvalitu, tradici a svěží novinky

16. 5. 2024 | PECiVÁL U Perly, nacházející se na adrese Holečkova 7 v Českých Budějovicích, nedávno prošel významnou rekonstrukcí, která nejen přinesla nový moderní vzhled, ale také otevřela další možnosti a zážitky pro naše zákazníky.

Kriminalisté pátrají po muži, který neplatil výživné na své dítě, možná se ukrývá v Českých Budějovicích

16. 5. 2024 | Již tři čtvrtě roku pátrají kriminalisté ze středočeského Benešova po muži, který dlouhodobě neplní vyživovací povinnost na své dítě. Mají důvodné podezření, že hledaný se ukrývá v Českých Budějovicích, žádají proto veřejnost o pomoc s jeho vypátráním.

Národní park Šumava zavedl kvůli bezpečnosti nové opatření proti bezohledným návštěvníkům

16. 5. 2024 | Kvůli neohleduplným návštěvníkům, kteří nerespektují pravidla a šokujícím způsobem demolují i spalují dřevěné zařízení, zavedlo vedení Národního parku Šumava nové opatření. Týká se populárního nouzového nocležiště na Poledníku. Zrušil se tam krb v přístavbě rozhledny. Důvodem jsou bezpečnostní opatření.

Hnutí Jihočeši 2012 povede do krajských voleb náměstek hejtmana Pavel Hroch

15. 5. 2024 | Hnutí Jihočeši 2012 povede do podzimních krajských voleb hejtmanův náměstek Pavel Hroch. Na druhém místě kandidátní listiny bude ředitel českobudějovického biskupského gymnázia Martin Maršík, jenž je i českobudějovickým radním. Novinářům to dnes řekli zástupci hnutí.

Jihočeské volejbalistky zůstávají v první lize, fanoušci s rozhodnutím klubu nesouhlasí

15. 5. 2024 | Vedení VK České Budějovice rozhodlo, že po vítězství A-týmu žen v baráži o extraligu nevyužije pro sezonu 2024/2025 práva na účast družstva v nejvyšší soutěži žen. VK Madeta tak bude nadále působit v 1. lize, tedy druhé nejvyšší soutěži. Fanoušci nemají pro rozhodnutí klubu pochopení.

Týden v letňáku představí s novou velkolepou show nejen Rybičky 48

15. 5. 2024 | Letos si vybere z hudební nabídky každá generace, od rapu až po rock ‘n‘ roll! Dorazí Rybičky 48, Queenie, Mig 21, Pražský Výběr, Vypsaná Fixa, Rytmus, Rest & Dj Wich, Smack One, Vladimir 518 & Dj Mike Trafik, Prago Union a Porsche Boy.

Hasiči zasahovali u několika požárů lesů. Meteorologové prodloužili výstrahu

15. 5. 2024 | Hned několik požárů lesů řešili dnes odpoledne hasiči v Jihočeském kraji. Na Českobudějovicku zásah stále trvá, požár se lokalizovat stále nepodařilo. Meteorologové navíc prodloužili výstrahu před silným větrem a nebezpečím vzniku požárů.

Turisty na Šumavu a Lipno budou i letos převážet cyklobusy. Kraj rozšířil nabídku

15. 5. 2024 | Šumava, Lipensko, Novohradské hory, Orlík, Třeboňsko a Česká Kanada. To jsou místa, kam budou i v letošním roce jezdi cyklobusy. Jde celkem o 11 linek, které budou moct turisté na kolech využívat až do října.

Jihočeská Olympiáda dětí a mládeže zve návštěvníky na velkolepé zahájení po širým nebem

15. 5. 2024 | Malá Paříž, tak přezdívají zástupci Jihočeského kraje a Českých Budějovic slavnostnímu zahájení letošního ročníku Olympiády dětí a mládeže. To se uskuteční v neděli 23. června na Náplavce u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích. Přihlížejícím nabídne rozmanitý program, v kterém nebudou chybět nástup krajských výprav s vlajkonoši, vztyčení olympijské vlajky, zapálení ohně nebo hudební koncerty.

Inaugurace rektora Jihočeské univerzity se zúčastnila řada významných hostů

15. 5. 2024 | Za přítomnosti mnoha osobností nejen z řad akademické obce se konala v úterý 14. května slavnostní inaugurace rektora Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Pavla Kozáka. Akce se konala po mnoha letech v Zámecké jízdárně v Českém Krumlově.

KOMENTÁŘ: Česko na jednotném trhu EU. Dvě dekády růstu a výzev

15. 5. 2024 | Po vstupu do Evropské unie se české ekonomice otevřely brány k nevídaným ekonomickým možnostem. Nová studie Centra ekonomických a tržních analýz (CETA) ukazuje, jaký vliv mělo dvacetileté členství Česka ve strukturách EU, a současně nastiňuje, před které výzvy je jednotný trh Evropské unie postaven.

Nový divadelní festival Jižní Svéráz začíná už tento týden. Nabídne představení na netradičních místech

15. 5. 2024 | Divadelní představení nového multižánrového festivalu Jižní Svéráz v Jihočeském kraji se budou odehrávat na lodi, na březích řeky, ve sklepích pivovaru nebo v budově bývalé pošty. Festival, jehož nultý ročník začne tento pátek na náplavce u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích, potrvá až do září. Měl by se opakovat každé dva roky a je první akcí kulturního programu Českých Budějovic - Evropského hlavního města kultury 2028. ...

Poplatky za družiny a školky zůstanou v Budějcích stejné, rozhodlo vedení města

14. 5. 2024 | Město nebude zvyšovat poplatky za mateřskou školu a školní družinu. Rozhodla tak rada města na svém posledním zasedání. Poplatek tak zůstane stejný jako v loňském roce.

Reality 21. století. Bláznivý cirkus nebo promyšlená marketingová strategie? O tom si povíme s finančním a realitním makléřem Václavem Ovečkou

14. 5. 2024 | Vašek si během tří let na realitním trhu vybudoval respektované jméno a rozšířil tak svou finančně poradenskou praxi. Jeho popularita vzrostla zejména v jižních Čechách, kde se stal známou tváří. Jeho videa na sociálních sítích jsou hitem a jeho stálý úsměv? To je prostě jeho vizitka. Co víc, sám otevřeně mluví o svých těžkých chvílích a inspiruje lidi, aby se nevzdávali a i své složité chvíle překonávali. Dnes se společně podíváme, co všechno stojí za jeho úspěchem, kolik práce a peněz do toho ...

Sportovní halu v Třeboni čeká nákladná rekonstrukce, nyní si můžete stavbu naposledy prohlédnou

14. 5. 2024 | Již v červnu zahájí město Třeboň nákladnou rekonstrukci své sportovní haly za téměř 110 milionů. Nyní radnice nabízí občanům poslední příležitost, při níž si mohou tuto architektonicky hodnotnou stavbu detailně prohlédnout. Při akci, naplánované na 16. května se návštěvníci seznámí také s detaily plánované modernizace.

Bylo to prostě šílený, řekl před soudem jeden ze svědků k tragické události v Alpách

14. 5. 2024 | Před českobudějovickým okresním soudem dnes pokračovalo jednání v případu tragických úmrtí dvou žen v rakouských Alpách. Obvinění z usmrcení z nedbalosti čelí Dalibor Urban a Jan Linhart, kteří podle policie výpravy do hor nelegálně vedli. U soudu dnes vypovídali svědci. Jeden z nich řekl, že trasa nebyla pro začátečníky vhodná.

Zájem o bydlení v nájmu se i v Česku dostává do popředí

14. 5. 2024 | Ten, kdo se rozhodl osamostatnit a potřebuje bydlet či plánuje stěhování, určitě zvažuje, kdy je lepší volit nájem a kdy vlastní bydlení. Češi obecně preferují bydlet spíše ve vlastním bytě či domě, ale pořídit si nemovitost za každou cenu nemusí být vždy výhodné. Podle čeho se tedy rozhodnout?

Lídrem ANO na jihu Čech v podzimních krajských volbách bude poslanec Kubíček

14. 5. 2024 | Lídrem hnutí ANO na jihu Čech v podzimních krajských volbách bude poslanec Roman Kubíček. Kandidátní listinu musí ještě v červnu schválit celostátní vedení ANO. Kubíček je více než 10 let poslancem a zároveň zastupitelem v Českých Budějovicích.

Na Strakonicku se srazilo auto s kamionem. Silnice je uzavřená

14. 5. 2024 | Bez závažných zranění se obešla nehoda osobního automobilu a kamionu na Strakonicku u Horažďovic. Kamion ale zůstal napříč komunikací a je nutné ho vyprostit. Silnice tak bude minimálně dvě hodiny uzavřená.

V Písku představí nové sochy z písku, letos se jejich tvůrci inspirovali příběhem voroplavby

14. 5. 2024 | Na nábřeží v jihočeském Písku tento týden představí nové sochy z písku. Sochaři se při jejich tvorbě letos inspirovali voroplavbou, s kterou je jihočeské město spojené. Při ideálních podmínkách vydrží sochy na nábřeží až do adventu.

Zdroj: Budějcká drbna - budejckadrbna.cz
10:12:56 | 16.05.2024



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Zahájení Olympiády dětí a mládeže bude velkolepé! Medaile jsou inspirované historií kraje

České Budějovice - Měsíc před zahájením olympijských her v Paříži proběhne slavnostní zahajovací ceremoniál Olympiády dětí a mládeže. A stejně jako ve ...

Muž sedl za volant osobního vozidla i přes opakovaný zákaz řízení

Táborsko - Policisté z dálničního oddělení Chotoviny v minulém týdnu řešili "neřidiče" osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat, který na pře ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

O značku Regionální potravina soutěžilo v Jihočeském kraji 103 produktů

Hodnotitelská komise 15. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina Jihočeského kraje vybírala z celkem 103 přihlášených produktů od 28 v ...



Čtvrtek 16.5.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes