ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy |

Je to kudla do zad, kritizoval kouč Zlína výkon dvou hráčů v záchranářské řeži

16. 5. 2024 | Už to s nimi vypadalo bledě, když doma s Českými Budějovicemi prohrávali a Karviná vedla nad Bohemians. Gólová dorážka střídajícího žolíka Filipa Žáka ale udržela fotbalisty Zlína ve hře o baráž, záchranu si můžou uhrát pořád sami. O lepší výsledek je připravilo přísné vyloučení Schánělce. „Je to škoda. Remíza je málo, chtěli jsme odskočit z posledního místa,“ litoval Žák.

Zlín - České Budějovice 1:1, domácí prohrávali, i v deseti sahali po vítězství

16. 5. 2024 | Souboj posledního s předposledním vítěze nemá. Zlínští fotbalisté ve třetím kole nadstavby remizovali s Českými Budějovicemi 1:1. Hosté vedli krátce po pauze poté, co brankář Dostál podběhl centr a Tranziska hlavou trefil odkrytou bránu. Z dorážky vyrovnal Žák. Následně byl vyloučen zlínský Schánělec. V závěru domácí Slončík trefil břevno.

Opilec způsobil nehodu a ujel, během hodiny ho hlídka v autě načapala dvakrát

16. 5. 2024 | Velkou drzost projevil jednatřicetiletý řidič na Prachaticku. Způsobil nehodu s motocyklem, od níž ujel. Když ho policisté vypátrali, zjistili, že má zákaz řízení a je opilý. O hodinu později ho o pár kilometrů dál opět zastavila jiná hlídka.

U Lipna se čelně střetl štěpkovač s náklaďákem, tomu náraz zničil kabinu

16. 5. 2024 | Dva těžké stroje se po poledni střetly u lipenské přehrady. Jednoho řidiče s vážnými zraněními transportoval vrtulník do nemocnice v Českých Budějovicích. Druhému se nic nestalo. Příčinu nehody řeší krumlovští policisté.

Zaměstnanci Kovosvitu dávají výpovědi, nedostali výplaty za březen a duben

16. 5. 2024 | Zaměstnanci Kovosvitu MAS Machine Tools v Sezimově Ústí na Táborsku nedostali mzdy za březen ani duben. Z 220 pracovníků jich podalo zatím výpověď 25 a našli si novou práci. Ostatní si vzali čas na rozmyšlenou do konce května, zda nějaké peníze přijdou.

Rallye Český Krumlov č. 51. Kopecký obhajuje, myslí na devátý triumf

16. 5. 2024 | Druhou padesátku ročníků zahájí Rallye Český Krumlov. Tradiční podnik mistrovství republiky se pojede v pátek a sobotu. Favoritem bude rekordman Jan Kopecký.

Těžbě písku má ustoupit půda, dobývání kamene zase les. Plány posoudí znalci

16. 5. 2024 | Dva velké projekty dobývání nerostných surovin posoudí pro kraj nezávislí znalci. Hejtmanství bude hodnotit jejich vliv na životní prostředí. Jde o záměr těžby štěrkopísků u Vodňan na Strakonicku a přesunutí lomu na stavební kámen u Ševětína na Budějovicku. V obou případech je kritizují nejen lidé žijící v okolí.

Na Šumavě si někdo rozdělal oheň, správa národního parku je zděšená

15. 5. 2024 | Správce Národního parku Šumava šokoval nález čerstvého ohniště na jednom z vrcholů nedaleko jezera Laka. Podle nich to byl od nezodpovědných návštěvníků, kteří si mimo vyhrazená místa ohýnek udělali, obrovský hazard. Zvláště nyní, kdy je sucho.

Festival Jižní Svéráz oživí náplavku Vltavy, propojí nezvyklá místa s uměním

15. 5. 2024 | Multižánrový festival Jižní Svéráz odstartuje v pátek 17. května na budějovické náplavce pod Dlouhým mostem. Nultý ročník akce, která by se měla opakovat každé dva roky, je prvním bodem kulturního programu Českých Budějovic jako Evropského hlavního města kultury 2028.

Mrazy napáchaly škody na jabloních i řepce, většina úrody ovocnářů je pryč

15. 5. 2024 | Březnová vedra a dubnové teploty pod nulou způsobily, že ovocnáři už na jaře mluví o tom, že úroda bude špatná. Někde nepočítají s vůbec žádnými plodinami. Někteří zemědělci na jihu Čech se obávají, že nebudou mít čím krmit zemědělská zvířata.

V Jihočeském kraji chybí velké hotely. Znamená to limit pro světové akce

14. 5. 2024 | V Českých Budějovicích plánují hotely v areálu výstaviště i na Dlouhé louce. Problém brzdí i kongresy. Nejen pro investory slouží data ze studie, která ukazuje, že potenciál cestovního ruchu v kraji stoupl za posledních třináct let o 25 procent.

Okolič zůstává v mistrovských Budějovicích, kapitán Carísio odchází

14. 5. 2024 | Srbský blokař Aleksandar Okolič zůstává v Jihostroji České Budějovice, kterému pomohl k zisku volejbalového titulu. Klub v tiskové zprávě informoval, že s ním prodloužil smlouvu. Na postu středového hráče budou pokračovat také Oliver Sedláček a Sam Taylor-Parks. Naopak na jihu Čech budou muset znovu hledat nového prvního nahrávače. Kapitán Eduardo Carísio odchází do Turecka.

Zloděj vlezl do hospody pivním výtahem, personál ho načapal a zamkl ve sklepě

14. 5. 2024 | Českobudějovičtí policisté v pondělí ráno zadrželi muže, který vnikl do jedné z restaurací ve čtvrti Suché Vrbné. Zaměstnancům zařízení jeho přítomnost však neunikla a zamkli ho ve sklepě pod pivním výtahem. Z nedobrovolného vězení tak zřejmě poputuje brzy do toho opravdového, kam měl už v březnu nastoupit.

Nejtěžší tým v baráži by byly České Budějovice, vědí v Táborsku

14. 5. 2024 | Největší úspěch v novodobé historii klubu. I přes prohru ve 28. kole druhé nejvyšší soutěže mají táborští fotbalisté jistotu, že si po konci základní části zahrají baráž o postup do první ligy. „Je to velká věc. Důležité je, abychom na této vlně vydrželi,“ hlásí výkonný ředitel klubu Martin Vozábal.

Nejtěžší bylo získat důvěru, přibližují romští poradci. V Táboře je chválí

14. 5. 2024 | Vzájemná komunikace a hledání možností pro řešení častých problémů romských obyvatel. O to se již třetím rokem snaží specializovaní poradci v Táboře. Z analýzy jejich dosavadní práce vyplývá, že nejzásadnějším problémem zůstává bydlení.

V Táboře zavřeli plavecký bazén, druhá etapa rekonstrukce potrvá pět měsíců

13. 5. 2024 | Pět měsíců zůstane zavřený plavecký bazén v Táboře. Druhá etapa modernizace začne ve středu, ale kvůli předání staveniště do něj návštěvníky nepustili už minulý týden. Rekonstrukce bude stát téměř 47 milionů korun.

Další gól do Tak neváhej a toč, žasne kouč Budějovic. U hráčů odmítá strach

13. 5. 2024 | Týden pravdy. Českobudějovické fotbalisty čekají v dalších dnech dva extrémně důležité zápasy, které napoví, jestli jim prvoligová příslušnost vydrží i pro příští ročník.

Opilý řidič vylétl s autem ze silnice, vůz poničil piloty budoucího mostu na D3

13. 5. 2024 | Třicetiletý řidič havaroval v sobotu v noci na Českokrumlovsku. Auto vylétlo ze silnice a poničilo piloty budoucího mostu na stavbě dálnice D3. Muž utrpěl lehčí zranění a nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Cyklista na Táborsku nedostal přednost. Střet s autem nepřežil

12. 5. 2024 | K tragické dopravní nehodě v neděli odpoledne vyjížděli jihočeští policisté, hasiči i záchranáři. Nedaleko Nové Vsi u Dírné na Táborsku řidič osobního auta nedal přednost projíždějícímu cyklistovi. Ten svým zraněním podlehl.

Pardubice - Č. Budějovice 3:2, přestřelka pro domácí. Hrdinou střelec Hlavatý

12. 5. 2024 | Museli otáčet, poté čelili i vyrovnání, nakonec pardubičtí fotbalisté porazili v klíčovém souboji ve skupině o záchranu 3:2 České Budějovice a odskočili jim na rozdíl sedmi bodů, což je přibližuje účasti v příští ligové sezoně. Hrdinou utkání byl domácí záložník Hlavatý, jenž dva góly dal a jeden si hosté vsítili sami po jeho nebezpečné střele.



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mezi nimi 48 čerstvých palivových souborů, dosud jich bývalo o šest méně. Úprava je součástí přechodu na osmnáctiměsíční palivovou kampaň, od které si ...

ČEZ: V Temelíně soutěžili o kuklu a novou svářečku

Zvýšit zájem mladých lidí o svářečské obory. Takový je jeden z motivů unikátní svářečské soutěže pro středoškoláky z celé republiky. V Jaderné elektrá ...

5 tipů na jarní výlety v Českých Budějovicích a okolí

Příroda se probouzí, dny se prodlužují - jaro je zkrátka ideálním časem na prozkoumávání krás jižních Čech. Ať už preferujete turistiku, cyklistiku ne ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Zahájení Olympiády dětí a mládeže bude velkolepé! Medaile jsou inspirované historií kraje

České Budějovice - Měsíc před zahájením olympijských her v Paříži proběhne slavnostní zahajovací ceremoniál Olympiády dětí a mládeže. A stejně jako ve ...



Čtvrtek 16.5.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes