ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Českobudějovický deník - zprávy

Z regionu

Českobudějovický deník - zprávy Zdroj: Českobudějovický deník - zprávy |

Nové uzavírky v Budějovicích začínají u polikliniky nebo v ulici O. Nedbala

29. 4. 2024 | Práce na nové optické síti se dotknou i provozu v okolí EUC polikliniky (dříve Poliklinika jih). Nové uzavírky omezí provoz nebo zcela uzavřou průjezd několika ulicemi v Suchém Vrbném, poblíž krajského soudu nebo na přejezdu v Křižíkově ulici. Trvají omezení v Kališti, u Kamenného Újezdu, u Lišova nebo úplná uzavírka u Vidova.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

29. 4. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Parkoviště u budějovického Globusu je dál bez závor. Jejich spuštění se odkládá

29. 4. 2024 | Řidiči u obchodního domu Globus v Českých Budějovicích mohou dál parkovat bezplatně. Přibližně před rokem přitom kolem objektu probíhaly stavební práce na úpravě parkoviště a příprava na spuštění závor. Vedení společnosti totiž došla trpělivost s řidiči, kteří na parkovací ploše pro zákazníky nechávají auta i přes noc nebo ho využívají jako záchytné.

Na Lipně zahájili letní sezónu Do Království lesa dorazil youtuber Jakub Destro

29. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Největší lesní hřiště na Šumavě, lipenské Království lesa, otevřelo v sobotu 27. dubna po zimní sezóně své brány pro denní provoz. Na návštěvníky čekal bohatý program plný her a soutěží a také atraktivní ceny. Podívejte se, jak to tam žilo.

Od sousedů: Soudí lupiče bankovních automatů

28. 4. 2024 | Delší dobu zaznamenával i náš web vylupování bankovních automatů v Německu, někdy i velmi blízko českých hranic. Od čtvrtka soudí v Bambergu 16 obžalovaných z těchto zločinů, při nichž ukradli 3,3 milionu eur a výbuchy napáchali věcné škody za více než 5,5 milionu. 

V Březí u Trhových Svinů se vybírali plemenní býci

28. 4. 2024 | V pondělí 22. dubna se krátce po deváté hodině v odchovně plemenných býků Todně-Březí sešla výběrová komise, jejímž úkolem bylo vyhodnotit vhodnost býků do chovu. Navzdory nebývale chladnému počasí na událost dorazilo několik desítek lidí.

Krumlovem se šíří video ze zásahu proti mladíkovi. Kopal do aut a byl agresivní

28. 4. 2024 | Českým Krumlovem se od sobotního večera po internetu šíří video ze zásahu českokrumlovské státní policie proti mladíkovi na jednom z českokrumlovských sídlišť. Provází ho popiska o tom, jak policisti zaklekli nevinného nezletilého mladíka a městská policie tomu přihlíží. Krajské ředitelství PČR už se k případu vyjádřilo. Prý s kamarádem poškozovali v Plešivecké ulici auta. Řeší se také to, zde nemají na svědomí i poškození aut z minulého víkendu.  ...

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

28. 4. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Martina přežila útok kyselinou. Mimořádný dokument teď odvysílá Česká televize

28. 4. 2024 | Její příběh je naprosto mimořádný. Martina (35) z Plzně přežila brutální útok kyselinou. Oslepla po něm, bojovala o holý život. Se vším se dokázala poprat a došla tak daleko, že pomáhá druhým a dokonce se stala šťastnou maminkou. Její osud představuje snímek Moje nová tvář, který měl premiéru na filmovém festivalu v Jihlavě a dosud byl k vidění jen v kinech. Teď ho odvysílá Česká televize.

Vodáci zahájili sezónu na Malši. Na první splutí řeky se vydaly stovky lodí

28. 4. 2024 | Milovníci vodáckého sportu se v sobotu sešli pod římovskou přehradou. Tradiční Odemykání Malše si nenechaly ujít stovky lidí. Vodáci se vydali na přibližně 20 kilometrů dlouhou trasu z Římova do Českých Budějovic. Po cestě museli zdolat celkem osm jezů. Letošní ročník akce měl pořadové číslo čtyřiačtyřicet.

Turisté vzali Českou Kanadu útokem. Na výšlap vyrazilo 1443 tuláků

27. 4. 2024 | /OBRAZEM/ Nádherné jarní počasí a příslib šestnáctikilometrového výšlapu vylákaly v sobotu 27. dubna do přírody České Kanady neuvěřitelných 1443 lidí.

Moto sezona v Prachaticích začala burácením v Dolní bráně

27. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Počasí jak z katalogu na luxusní dovolenou, desítky motocyklů i trojkolek i skvělá nálada. Takové bylo zahájení motorkářské sezony v Prachaticích. Tradiční První jarní pod organizační taktovkou Františka Binky se prostě povedla se vším všudy.

Psi vyrazili se svými páníčky na závod. Běhochod startoval u OtavAreny

27. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V sobotu 27. dubna se v Písku konal druhý ročník závodu Běhochod se psem. Dorazily desítky pejskařů se svými čtyřnohými miláčky - někteří si zazávodit, jiní si užít příjemnou procházku.

Krumlovské pivní slavnosti na nádvoří Portu. Koukněte, co tam mají a za kolik

27. 4. 2024 | Rožněné prase, grilované kuře, pivovarský guláš nebo dršťková, na zapití vykuřovaný ležák, osmistupňová limetka či višeň nebo taky řezané. K tomu skákací hrad pro děti, soutěž o sud pivo a samozřejmě muzika. Dvoudenní Krumlovské pivní slavnosti začaly v pátek a zdejšímu pivu a dobrému jídlu bude zasvěcená i sobota. Podívejte se, co všechno si tam můžete dát a kolik za to zaplatíte.

K majiteli bytu se nastěhoval cizí muž. Lehnul si do postele a pil pivo

27. 4. 2024 | Ve čtvrtek 25. dubna ve 14 hodin vyjížděli strážníci na oznámení majitele jednoho z bytů v panelovém domě na sídlišti Máj, že ve svém bytě v sousedním pokoji našel cizího muže.

Velikonoce na Hluboké a obří kraslice stále lákají. Výroční ročník bude rekordní

27. 4. 2024 | Obří kraslice a jejich hledání na Hlubokou nad Vltavou lákají každoročně tisíce návštěvníků. Letošní 10. ročník akce Velikonoce na Hluboké podle pořadatelů ze spolku Hope 4 You už nyní lze považovat za nejúspěšnější v historii.

Cizinec padělal řidičský průkaz. Ukázal ho policistům při kontrole

26. 4. 2024 | Při běžné dopravní kontrole na budějovické Novohradské ulici zastavili policisté v úterý 23. dubna dopoledne 32letého cizince.

Festival Literatura žije! míří do finále. V sobotu v Žižkárně Bookfest

26. 4. 2024 | /OBRAZEM/ Knižní festival Literatura žije! jde do víkendového finále. Během týdenního programu se konala autorská čtení, hudební a divadelní vystoupení, městem projel literární trolejbus a v sobotu je na programu v centru Žižkárna celodenní knižní festival malých nakladatelů Bookfest, kterého se účastní nejen jihočeští nakladatelé.

Opilý cizinec naboural zaparkovaný vůz. Slavil prý narozeniny

26. 4. 2024 | Parkovat silně pod vlivem se v pondělí ráno bez škody na majetku nepovedlo 37letému cizinci.

Z letiště mizí před sezonou personál. Podle hejtmana někteří neunesli změny

26. 4. 2024 | Emotivní diskuse o situaci na Jihočeském letišti se strhla na čtvrtečním zasedání krajských zastupitelů. Vyjasňovali si, v čem tkví pracovní spory mezi vedením a některými zaměstnanci a zda vyhrocené vztahy a vlna výpovědí mohou ohrozit chod letiště krátce před začátkem sezony. Ta by měla odstartovat už za pár týdnů a umožnit dva až tři lety denně z Českých Budějovic do šesti destinací v pěti zemích, v zimě se má začít z jihu Čech létat také do egyptské Hurghady. ...



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

Výstava Keltové na jihu Boiohaema se představí v Jihočeském muzeu

Nová výstava Jihočeského muzea Keltové na jihu Boiohaema představí od 8. května 2024 návštěvníkům archeologické doklady Keltů v jižních Čechách, tj. vybrané archeologické nálezy z doby halštatské a ...

Cizinec při dopravní kontrole předložil padělaný řidičský průkaz

České Budějovice - Policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice v úterý 23. dubna 2024 dopoledne zastavili při běžné dopravní kontrole na čes ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Muž našel v lesním porostu dělostřelecké granáty

Táborsko - Bechyňští policisté vyjeli 23. dubna 2024 v dopoledních hodinách k případu nalezené munice do katastru obce Chrášťany. Sedmapadesátiletý mu ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...



Pondělí 29.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes